středa 15. dubna 2015

Stranded Deep láká na koupání se žraloky


Nejsem velkým příznivcem survival her. Po koupení #DayZ v early accessu jsem dlouho litoval, že jsem něco podobného pořizoval a od té doby jsem si k podobným kouskům už nenašel cestu.

No a pak přišel #StrandedDeep - dílo australského nezávislého studia Beam Team Games, které je sice v early accessu, ale už teď výrazně dává najevo svoje kvality. Bez jakýchkoliv detailů zažijete leteckou katastrofu a objevíte se na záchranném člunu uprostřed Tichého oceánu. Přežijete? To už je na vás..Klacky pod nohy vám bude házet hlad, žízeň, nemoci a nevyzpytatelná mořská fauna takže je dost možné, že o svůj mrzký život velmi rychle přijdete :-)

Hodně aktivit se točí kolem craftování a hledání předmětů, takže se nechá šplhat na palmě pro kokosy, kácet stromy na dříví na oheň, vytvářet si širokou škálu předmětů, přičemž platí, že čím víc je předmět používán,tím víc se zvyšuje opotřebení. Přihoďte si famózní grafické zpracování, možnost se potápět do vraků lodí se žralokem v zádech a máte survival jak vyšitý. Hra obsahuje ještě pořád hodně bugů a nedodělků, ale myslím, že když to autoři dotáhnou do konce (a přidají třeba příběhovou linku), bude se jednat o velký blockbuster na poli survival her. 

A jak to celé vypadá je možné vidět na krátkém videu, které jsem si dovolil nahrát :-)



Stranded deep na steamu odkaz

Oficiální stránky autorů

pondělí 6. dubna 2015

Zpátky do minulosti - Knights and Merchants


Od doby, kdy vyšel první díl #KnightsandMerchants už uplynulo 16 let. Z nostalgie jsem si tenhle pořád vynikající kousek nainstaloval, abych po první misi zjistil, že už jsem zhejčkanej nízkou obtížností dnešních AAA titulů (dobře nepočítám DarkSouls :) ). I po těch letech jde ale pořád o velkou zábavu, plnění hostinců klobásama pro hladovou armádu - to se snad nikdy neokouká :-))))