pondělí 15. června 2015

Earn to die jako nejlepší relax od E3 novinek! (iOS)

Zombie tématiku a všechno s ní spojenou prostě nemám rád - nikdy jsem nechápal, jak se tenhle fenomén doby může někomu líbit a to jsem zkoušel různý kousky od DayZ po Left4Dead. Takže jsem se sám sobě dost divil, že jsem utratil necelý 2éčka za ryzí zombie titul Earn to die a díky tomu na 3 dny odstavil Hearthstone na druhou kolej(!!!).



Příběh je jasný - hráč musí utéct na bezpečné místo - leteckou základnu - která je toho času pod těžkým útokem takže moc času nezbývá. Cesta to není krátká a tak je nutné pro rychlejší a bezpečnější transport používat vozidla, která se dají upgradovat. Na začátku je k dispozici obyčejná plechovka, ze které se po instalaci upgradů (je možné modifikovat kola, motor, převodovku, zbraň atd) stane stroj na smrt :-)



Samozřejmě postupem času jdou odemykat lepší / silnější kousky, což je nutné vzhledem k tomu, že terén není vždy driver-friendly a také vzhledem k tomu,že nepřátel je cestou víc a víc...



Každé místo na mapě lze projet na několik způsobů a vždy je nutné brát ohled na palivo (doporučuju ze začátku udělat upgrade ne max nádrž). Nejen na palivu ovšem záleží, takže když hráč udělá upgrade motoru, přidá lepší/větší kola, přidá boost v podobě raketového pohonu - hned je dojezd delší a bonus v podobě peněz větší. A takhle se to opakuje dokolečka - hráč někam dojede, dostane peníze, investuje do upgradu a zase a pořád stejně dokud nedojede na konec lokace. Poté následuje přesun do jiného místa s tím, že platí, že čím dál, tím těžší dané místo je - ať už je tu více zombie, více překážek atd. Vypíchnout bych chtěl hlavně návykovou hratelnost, která doslova přiková k displeji a nepustí, dokud není konec (klasické "ještě jednu mapu a konec" included :-) )



Nezbývá mi než Earn to die doporučit. V době Etrojek a Gamescomů, kdy se oznamuje jeden blockbuster za druhým, kdy člověk nemá pořádně čas dohrát Zaklínače, je tohle balzám na hráčovu duši!