pátek 23. ledna 2015

Vychází Witcher:Battle Arena

Jako předzvěst vydání očekávaného Zaklínače vycháchí na #iOS a #Android MOBA titul #TheWitcher: Battle Arena.



Měl jsem možnost hrát, dal jsem tomu cca hodinu a zatím dobrý. Není to klasická DOTA ani LoL, jde to trochu svojí cestou s tím,že jde o free-to-play titul s mikrotransakcemi (možnost nákupu vybavení,skinů atd.) a podle vývojářů by mělo jít vše odemknout poctivým hraním. K dispozici je 9 hrdinů (každý samozřejmě vybaven sadou specifických skillů), 2 mapy, je možno hrát COOP vs AI (anebo 3x3), je možné také hrát v offlinu módu. Do budoucna se má hra neustále vyvíjet, takže nejspíš přibudou mapy, skilly nebo hrdinové (za Geralta se dát hrát už teď tak není potřeba :-) )

Hraní je plynulé, žádné sekání, atmosféra super, možnosti bojů jsou rozmanité a zatím jsem nenarazil na vyloženě velký problém, ALE to vše jen v případě, když se dokážete nalogovat do hry. Obdržel jsem hodněkrát hlášku, že dochází k údržbě serverů, nemohl jsem se nalogovat a kdyby to nebyl Zaklínač, asi bych to už vzdal.. Jinak


Jak to celé vypadá jsem si dovolil zvěčnit na videu níže..


GOOGLE PLAY odkaz 

iTUNES odkaz


středa 7. ledna 2015

Internetový archív nabízí hraní starých PECEK v prohlížeči!

Jo! Internetová sajta https://archive.org/details/softwarelibrary nabízí možnost hraní starých a když říkám starých myslím opravdu starých her. A co je k tomu potřeba? Stačí prohlížeč případně emulátor DosBox (v prohlížeči mi běžely hry bez problémů).

Portál využívá port DosBoxu a to EmDosbox a je tedy opravdu jednoduché se proklikat k peckám nejen mého mládí.


Supaplex v prohlížeči. Kdo by to před těma 20 rokama řekl :-)


Moje tipy jsou:

https://archive.org/details/sg_Home_Alone_1992_Sega_US - HOME ALONE z 92, nezapomenutelný kousek

https://archive.org/details/msdos_Supaplex_1991 - SUPAPLEX, vynikající a ultra těžká arkáda


https://archive.org/details/msdos_Stunts_1990 - STUNTS, závodně-kaskadérská arkáda s možností tvorby vlastní tratě! :-)



ale každý si určitě najde tu svou... ENJOY!

Android od Toshiby - vezme nám jednou práci?

Na letošním #CESu je k vidění opět hodně nových věcí, od chytrých hodinek po samo opravovací telefon. Co mě ale zaujalo asi nejvíc je Android od Toshiby - vlastně takový robot, který mluví, tváří se jako člověk, pohybuje se jako člověk a...řekněme hodně nadneseně - je to taková náhrada člověka samotného.

Že to není hloupost a že nepřeháním je možné se přesvědčit z následujícího videa


Je možné vidět, že tenhle prototyp má pěkně zpracovanou mimiku obličeje, ale co se týká ostatních pohybových funkcí - stále je co dohánět. Nicméně když si představím,že takovýhle robot by měl fungovat na recepcích hotelů, na různých přepážkách nebo v samoobsluze - není pohyb moc potřeba.

Doufám,že nepřijde další průmyslová revoluce tentokrát proti robotům, kteří berou práci, protože do budoucna by opravdu hodně lidí s nižší kvalifikací o práci přijít mohlo. Ale co si budeme povídat - jsou věci, kam robota prostě nastrčit nejde, různá lékařská odvětví nebo odvětví, kde je potřeba opravdu lidského přístupu a lidského přemýšlení. Takže to tak horký nebude. A taky pořád máme Zákony robotiky, ne? :-)

neděle 4. ledna 2015

2014 očima hráče ve středním věku

Co mě nejvíce bavilo minulý rok?


MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ

1. Hearthstone: Heroes of Warcraft 

    Se zpožděním, ale přece vyšla tahle pecka taky na androidí zařízení. Psal jsem o tom v minulém článku - super hratelnost, odladěnost, v pohodě free-to-play model..Co chtít víc? Pro mě jednoznačná jednička a taky fakt, že když se do něčeho Blizzard pustí, stojí to za to. By gamers, for gamers.

2. World of tanks

    Sice taky vyšlo koncem roku a taky až v druhé fázi na android, ale i tak - pokaždý, když WoT pustím, nemůžu se zbavit pocitu, kam až ta technika zašla, že je možný hrát takovýhle kousky na tak malym zařízení :-) :-) WoT jsem hrál jak na iphone tak na androidu, u obou jsem nezaznamenal žádné technické nedostatky, hra vysílá v češtině, hraje se super a strávil jsem u ní po Hearthstone nejvíce času.

3. Star Wars: Commander

    Že to neznáte? SW Commander staví na úspěšném principu Clash of Clans s kosmetickými rozdíly a malinko jinym pojetí, ale jinak jde o to samé. Nutnost pro SW maniaky, ostatní taky zabaví. Pozor na občas ne příliš fér free-to-play - zejména u soubojů je dost znát, že si někdo kupuje krystaly a někdo spoří eura a jde na to po staru - hraním :-)
   
PC

1. Far Cry4

    Pro mě hra roku 2014. Nepřesvědčí mě ani tolik omýláné hlášky, že jde trojku v jiném kabátě. FarCry4 prostě nabízí to, co většina FPS neumí - sandboxovou zábavu na obrovský mapě, spoustu vedlejších eventů, působivý živoucí svět, možnost "dělat si,co chci", efektní zbraně (bez pocitu,že střílím z hračky jako u CoD) to vše zabalené v překrásnym kabátě. Uznávám, že kampaň není z nejlepších, postavy (kromě Pagan Mina) nejsou z těch, na které by někdo v budoucnu vzpomínal, ale i tak jsem u FC strávil přes 30hodin a pořád mě nepřestává bavit a překvapovat.

2. Civilization: Beyond Earth

    Tohle fakt můžu. Strategií moc nevychází a proto jsem týhle věnoval speciální pozornost. Po čase sice trochu repetetivní, ale stále skvělá a fortelná zábava.

3. Wasteland2

    Post-apo Briana Farga má koule a umí za ně obtížností taky pěkně chytnout :-) Hra roku to pro mě není, ale strávil jsem u ní nadprůměrně času a celou dobu jsem se - i přes občasné technické nedostatky - královsky bavil.

OSTATNÍ A NA CO JEN TAK NEZAPOMENU

Takže určitě nezapomenu na skvělý Banished, na moment, kdy mi poprvé vymřela vesnice hladem. Na Endles Legend a její překrásnou grafiku. Stále mám rozehrané Divinity: Original Sin - dalo by se říct tak trochu oldschoolové a tím pádem na dnešní dobu "revoluční" RPG. Na konzoli se nám doma stále točí DVD s GTA5, kde FPS view je fakt super věc a AssasinsCreed: Unity, u kterého jsem měl mírné dejavu, ale které dokáže zabavit a taky oslnit (těch lidí!:-) ). Hotline Miami na PS4 je must have, ikdyž někdo ohrnuje nos nad grafikou,ale zkušenější hráč ví, co je lepší :-) Bylo toho minulý rok dost, co hrát - sice s omezeným časem, ale i tak jsem toho dost stihnul a náramně jsem se u toho bavil. Protože jak by řekl Michael Jordan - "Just play, have fun and enjoy the game".



P.S.: Rozjeli jsme se synkem nového Poldu. Překvapilo mě, že kolem toho nikde nebyl žádný hype ani promo. U nás je to zatím dobrý :-) Jo a dá se sehnat jen u JRC - buď eshop nebo kamenná prodejna!